Viimenen vapaaviikko ennen töitten jatkumista on käytetty tarkasti hyödyks (koirien mielestä), eli hallilla on taidettu käydä joka päivä. Laskut meinaa mennä jo sekaisin.

Sunnuntaina hallilla oli Tuula Suomalaisen ohjaustekniikkakoulutus, jossa tehtiin vähän normivalssia ja sitten pakkovalssia senkin edestä. Parin viikon päästä on seuraava ohjaustekniikkakoulutus ja myöhemmin vielä erikseen keppi- ja kontaktikoulutukset.

Maanantaina käytiin tekemässä jäällä hyvän mittanen lenkki ja molemmat oli ensimmäistä kertaa yhdessä irti. Hyvin ne kuunteli, vaikka vauhti meinaskin karata välillä tassuista. Oon melko varma, että käytiin myös hallilla, mutta ei mitään muistikuvaa.. Eh?

Tiistaina käytiin aamusta hallilla. Soppa teki tokoa. Vähän seuraamista, pari suoraa luoksaria, erikseen pysäytyksiä istumaan, maate ja seisomaan. Kaukoja tehtiin eniten, maa on hieno, mutta istumaan jää kyyröttämään rumasti. Linka teki mutkaputkea ja siihen eteen laitoin yhden hypyn, että sai siitä vauhtia ja valssailtuakin himpun. Reippaasti teki, eikä yhtään jänskättäny putkeen menoa ja hypyllekin irtos hienosti kun palkka kolahti namikuppiin. Keppejä Linka teki myös ja pujotteli jopa kuus keppiä! Vielä kun löytyis se rytmi.. Sitä ennen en taida keppien määrää enempää lisätä. Linkan vuoron jälkeen Soppa kävi tekemässä vielä erikseen keppireeniä, kulmia ja hirmusesta vauhdista suoraan kepeille esteen kautta ja ilman. Hirmu hienosti haki, eikä tehny vipoja muuten kun parilla ekalla kerralla. Kumma juttu.

Myöhemmin Linka kävi vielä yksinään pitkän hihnalenkin ja iltalenkki tehtiinkin joukkomarssilla tahiniemessä. Serkku ja sen koirat Kippe ja Nuppu lähti myös matkaan, kyllä muut lenkkeilijät (varsinkin koiralliset) vaihto suosiolla suuntaa...Silmänisku

Tänään aamusta Linka pääs hallille ja Stiina ja Rölli tuli myös, eli tehtiin aika lyhyissä vuoroissa kunnon urakkareeni. Ensin tehtiin tummaa putkea eka suorana ja sitten mutkalla, jonka jälkeen pussi. Reippaasti Linka taas teki, hetken arpoi putkea, mutta heti kun namikuppi vilahti toisesta päästä niin sinne se sinkos. Myöhemmin kävi putkea juoksemassa omatoimisesti useemman kerran.. Pussiin meni myös reippaasti kun Stiina raotti päätä ja oli kupin kanssa palkkaamassa. Saatiinpa se menemään myös umpipussin läpi! YllättynytPuomin alastuloa tehtiin pöydän kautta ja palkan sai alakontaktilta kuppiin, kun etutassut oli maassa. Keinua tehtiin heti perään. Ensin Stiina kävi paukuttamassa ja heiluttelemassa keinua ja Linka katseli vieressä evästyksen lomassa. Alkuun vähän jännitti pauketta, mutta eväät voitti. Keinulla oli ihan reippaasti, evästi makkaraa samalla kun keinu lähti putoomaan, eikä säikähtäny ollenkaan. Kontaktinkin otti ihan omatoimisesti! Rengasta tehtiin neljä kertaa ja tuntu heti hokasevan oikeen välin ja keppejä pujoteltiin kolmella ja neljällä kepillä.

Kotona Soppa ootteli pahaa aavistamatta ja joutui heti parturiin.. Seisoi järkyttyneenä tutisten keittiön lattialla kun Stiinan kanssa näpsittiin karvoja pois. Melkosen ruma siitä tuli, mutta eipähän kerää kuraa eikä kivituhkaa ja viittii taas käyttää hallilla enemmän. Jalat, vatsa, nivuset, pyllyvillat ja häntä lähti kaikki lyhyeks ja rinnastakin siistittiin aika reilulla otteella ja korvat myös. Tassut pitää saksia vielä joku päivä ja tasotella tuota leikkausjälkeä muutenkin, kunhan karvat asettuu paikoilleen...Nauru Parturin jälkeen Soppa pääs pitkälle hihnalenkille ja Röllin kanssa kävely suju oikein hienosti, yhtään ei tarvinnu rähistä. Oisko karvattomuus vieny mahtailuhalut..

Parin tunnin huilin jälkeen Linkalla oli sokkotreffit pellolla bortsupoika Nikin  (saattaa olla myös linkin koiran veli viralliselta) kanssa. Yllättäen Linka olikin melko siivosti, alkuun yritti alottaa rähinäleikkejään, mutta kun Niki ei niille lämmennyt, niin antoi sitten olla ja tyytyi vähän spurttailemaan. Oisko ollu niin väsyny, että sillä kyllästy. Vasta lenkin lopuks rupes uudestaan alottamaan leikkiä, ja melkein saivat jotain jo aikaankin.

Sodalla oli vielä agireenit ja oli aika kiva vauhtirata. Kepit mukavan julmasti ja Soppa pisteli ohi hirmusella louskutuksella keppireenistä huolimatta. Jossain välissä Soppa ehti teloa myös turpansa ja vieläkin se vähän vuotaa, vaikka reikä on ihan pieni. Eikä ollu kotiin tullessa yhtään likaa karvoissa, tassuissa vaan ihan vähän.Klink Klink (raha) Paitsi että näistä kuvista kun kattoon, niin kuonossa näkyy huulessa jo se haava, eli on tullu jo ennen agitteluja.

Tässä vielä tämä uusi luukkiViaton

_small.jpg_small.jpg

Doriskin on ahkerana ulkoillut terassilla ja nytkin tuossa ovella kurluttelee, että josko vaikka pääsis..