Tänään oltiin siis Joensuun kaikkien rotujen näyttelyssä, bortsuja yhteensä 7 ja Soda heti toisena, ainoana nuortenluokan uroksena. Tuomari oli Portugalista, Diogo Ramalho.

Alkuun pyörittiin näyttelyalueella ja Soppa käyttäyty tosi nätisti, ensimmäisten koirien ohitus oli mitä oli, mutta melkein heti meno tasottui eikä ollut enää mitään ongelmia. Jos pysähdyttiin jotain kehää katsomaan niin kaveri kävi siihen istumaan tai makuulle vaikka toiset käveli ihan vierestä ja joku meinas välillä ylikin tulla. Ennen omaa kehää tuli vettä hetken aikaa kaatamalla, mutta onneksi oli takki koiralle ja pari sateenvarjoa, että saatiin pidettyä Soppa kuivana. Soda makoili tyytyväisenä silmät lupsuen maassa kun pari aussia rähis kilpaa toisilleen vieressä ja nokan molemmin puolin oli jonkun tyttöaussin takakoivet ja siinä nenän päällä sopivasti takamus, kun omistaja sitä siinä fiksusti seisotti. Eikä Soda reagoinu mitenkään! Huokas vaan että hohhoijaa.

Kuvia ennen kehää

_small.jpg

_small.jpg

_small.jpg

Kehässä Soda ei oo koskaan (edes harjotuksissa) käyttäytyny niin hienosti kun tänään! Seisoessa heilutteli jopa häntää ja vaikka tuomarilla oli pelottava sadetakki, jota monet aussit oli ennen Sodaa pelänny, (eikä se tuomari muutenkaan osannu lähestyä koiraa todellakaan oikein) niin silti Soppa antoi oikein nätisti kattoa hampaat ja koplata ittensä läpi. Stiina piti kevyesti mahan alta kiinni, ettei käyny istumaan ja pannasta tietysti myös. Soda myös ravas täydellisesti, siitä laitan myöhemmin videon kunhan saan koneelle siirrettyä ja ladattua nettiin sen.

Kuvia kehästä

_small.jpg


_small.jpg

Seuraavat kuvat on otettu vasta edellisen koplaamisen ja ravailun jälkeen
_small.jpg

Mitä tässä oikein ois pitäny tapahtua??
_small.jpg

Ravailuvideo


Ravaamisen jälkeen tuomari rupes kuitenki vielä jotain selittämään, eikä kehäsihteerikään oikein tajunnu mitä se haluaa. Tuomari vaan hoki ku Stiina Sodaa seisotti, että suoraan suoraan ja kumartu aina koiran päälle. Kaikki oli vähän että mitä ihmettä, kunnes ne tajus, että tuomari ois halunnu koplata Sodan uudestaan läpi niin, että sitä ei saa pitää mahan alta kiinni ollenkaa, vaan sen pitää osata seisoa ilman apuja, vaikka se tuomari sitä rämpeltääkin. Tottakai Soda kävi aina istumaan niin kun aina kun se tervehtii ihmisiä... Tuomari anto Sodalle EVA:n siitä, eikä suostunu antamaan myöskään arvostelua.

Kotiin kun päästiin, soitin näyttelyyn ja kysyin menikö se ihan oikein ja vastasivat, että siinä oli kaks virhettä. EVA:a ei ois saanu antaa tommosin perustein, joka tapauksessa ois kuulunu antaa kirjallinen arvostelu (ei saatu edes suullista). Saa nyt nähdä miten homma etenee...

Lisäys: Sodaa ennen ollut koira oli käyttäytynyt koplauksessa samalla tavalla kuin Soda (sitäkin pidettiin kiinni hieman mahan alta), mutta sitä ei yritetty koplata enää uudestaan toisin kuin Sodaa. Itse näin koiran vain sivusilmällä, mutta heti Sodan kehän jälkeen juttelemaan tullut nainen kertoi tilanteesta. Hienoa, kun tuomareilla on selkeä linja arvostelussa!