Tein tämän merkinnän kokonaan uudestaan kun blogi rupesi temppuilemaan…

Tässä vähän tavoitteita tulevalle vuodelle ja vilkaisu niihin vanhempiin.

VUODEN 2009 TAVOITTEET KOPIOITUNA:

"Pluto:

Toko: Mölleissä ois kiva pyörähtää, vaikka tulos ei välttämättä oiskaan huikea. Saahan sitä aina koittaa :>

Agility: Sillon tällön vois taas rueta käymään ja jos puomikammonki sais pois, hupia nyt ainakin.

Paino: Tässä en ihmeemmin voi vaikuttaa, mutta kun putoais putoais putoais vain...

Treenattavaa: Tokoon motivaatiota vielä vaan lisää, että voi jättää namit vähemmälle. Myös vapaana oloa täytyy harjotella, että toimis. Luoksepäästävyys alkaa pikkuhiljaa sujua, mutta vielä lisää hyviä kokemuksia! Maahan menoon nopeutta ja viimesetkin kaksoiskäskyt pois.

Soda: 

Tälle en oikein osaa tavotteita asettaa kun en oikei tiedä mihin me pystytään (lue: mä pystyn), mutta koitetaan nyt kuitenkin..

Toko: Oishan se hienoa kisaura korkata jo tämän vuoden puolella, mutta katsoo nyt.. Jos hyvin menee, vois useampiinkin kisoihin yrittää, mutta jos nyt möllit ensin. Treeniki vois olla ihan kiva d:

Agility: Alkeet alkaa tässä kuussa, info sunnuntaina. Katsoo nyt onko meistä agilitailee (lue: onko minusta). Omaks huviks ainakin!

Pelastuskoira-toiminta: Ensimmäisestä kerrasta jäi hyvä maku suuhun. Koiralle lisää rohkeutta, enpä mä tähän muuta tavotetta osaa asettaa.

Näyttelyt: Eihän tuo näyttelykoira ole, mutta jos nyt jonkinlaiset arvostelut muutamalta tuomarilta hakis.. Toukokuussa mahdollisesti varkauteen.

Koiratanssi: Uusia temppuja jos osattais niin paljon, et sais jo jotain koreografiaa tehtyä..

Treenattavaa: Näyttelykäyttäytyminen pahasti vaiheessa, toukokuu lähestyy uhkaavasti.. Itsevarmuutta täytyy myös vahvistaa, erityisesti näyttelyn ja PeKo-juttujen takia.

Tokossa nyt on höylättävää ja hiottavaa vaikka muille jakaa, mutta erityisesti seuraamista täytyy fiksailla edistämisen takia. Maahanmenot on välillä myös hitaita, välillä taas Soppa putoaa alas kuin ajatus. Sitä siis treenaillaan kanssa. Luoksetulo on aivan kaoottinen.. Kyllähän se tulee, mutta eteen istumista ei oo reenailtu paljon pätkääkään ja se näkyy! Tässä siis alkupaloja..

Hihnakäyttäytyminen ja ohitukset on päässeet vähän repsahtamaan, mutta ne on jo hyvin työn alla jälleen. Äkkiäkös se muisti tuntuu virkistyvän.

Kosketuskepin ja -alustan kanssa vois taas edetä pikkusen eteen päin, samoin kun vois opettaa jotain pieniä temppuja sillon tällön lisää d:"

Hermannin kanssa tavoitteet jäi aika pitkälti toteuttamatta kun ei päästy juurkaan reenailee. Tokoa, temppuja ja pari kertaa agia otettiin mutta ei mitään ihmeellistä. Semmosta aivojumppaa vain. Mutta paino putos! Galleriasta löytyy kuvia vanhempaa ja tuoreempaa, toivottavasti laihdutus jatkuu vielä.

Sodalla tuli enemmän näitä sitten toteutettua. Tokossa tosiaan korkattiin kisaura, mutta ei mölleillä. Ensin virallisiin ja sitten vasta mölleihin ehheh.. Mutta useammat kisat käytiin ja kaikista tulos ja se ALO1 mukana! Agility alotettiin, tällä hetkellä reenataan parhaimmillaan kolmesti viikkoon alkeissa, kisaavissa ja randomreeneissä. Näyttelyissä on myös tuo muutama kerta pyrähdetty. Koiratanssiin ollaan opeteltu iso kasa temppuja, sitä listaa vois joku kerta myös päivittää. Soda osaa myös sujuvasti yhdistellä niitä ilman tökkimistä. PK-puolen juttuja ollaan reenailtu hakua ja jälkeä satunnaisesti ja sillon viime keväänä käytiin paljon pelastuskoirareeneissä kunnes ne vaihtu hakuporukkaan niin sitten käytiin siellä. Nyt on ollut niitten kanssa taukoa. Paimennusta kokeiltiin myös viiden kerran verran vaikka se ei näy olleen edes tavoitteissa. Treenattavien juttujen listaa on toteutettu aika hyvin. Ohitukset sujui myös jossain vaiheessa hyvin ja nyt sujuu myös kaikki muut paitsi koirat. Soda on keksinyt käydä maahan muiden koirien tullessa vastaan...

TAVOITTEITA VUODELLE 2010:

Soda:

Toko: AVO1, mahdollisesti jopa VOI-liikkeet kuntoon jos ei keksitä yrittää kerätä TK2:sta..

Agility: Ensimmäiset kisat ja mulle paljon ohjausreeniä nopean koiran kanssa.

PK: Ahkerampaa jäljestystä ja ehkä myös hakuilua, ei kisapaineita.

Näyttelyt: Avoimesta se tarvittava H

Vepe: Tätä ois kiva käydä kokeilemassa jos löytyis treeniryhmä

Koiratanssi: Uusia temppuja, yhdistelyjä ja muuta kivaa

Terveys: Kuvat ainakin lonkista ja kyynäristä, ehkä myös selkä. Silmäpeilaus ennen kahden vuoden ikää.

Pluto Hermanni:

Laihdutusta ehkä jopa ihannepainoon saakka ja aivojumppaa sillon tällön tokon, agin, jäljen tai temppujen muodossa.

 Doris:

Kasvaa kunnon koiraksi ja oppia lisää temppuja. Olla paisumatta suureksi pullaksi (tuskin vaaraa), mahdollisesti leikkautus.

Kaikille:

Pysyä yleisesti terveenä. Kissalle ei mitään virtsakiviä tai muuta tyhmää, koiralle ei enempää tylsiä vammoja, Plutolle ei mitään ylipainovammoja saatikka lisää painoa.