Keskiviikkona ja torstaina Soda pääs läheiselle luontopolulle juoksentelemaan ja sieltä laitan muutaman kuvan, galleriaan enemmän. Perjantaina edessä oli pitkästä aikaa kunnon pesu, mistä selvittiin oikein hienosti. Soppa vaan seisoi oikein marttyyrinä aloillaan. Illalla vielä harjattiin viimeiset takut pois.

La. aamulla oli aikainen lähtö ja perillä niin hirveä ruuhka, että lopulta käveltiin lyhyt matka messukeskukseen, ja So pääsi edes hetkeksi kehän laidalle rauhottumaan. Silti vielä kehään mennessä oli vähän kierrokset päällä, vaikka olikin jo huomattavasti tasasempi. Muiden kanssa ravailut meni vielä vähän sähellykseksi, mutta yksin kehässä oli jo oikein hienosti. Kehään ei ois malttanut mennä kun näki mut laidalla mutta sitten kun menin piiloon niin tyytyi seistessä hakemaan katseella mua, ravasi hirmu nätisti. Ei tainnut yhtään mennä laukalle! Takapäätä kun tuomari halusi kopeltaa niin meni istumaan, mutta sitä tekee aina kaikille, myös mulle. Ennen ei ole tehnyt, joten menköön toistaiseksi niiden jämähtäneiden ja kipeitten takajalkojen lihasten piikkiin... Saivat kuitenkin koplattua, että ei jäänyt sen isommaksi ongelmaksi. Suuhun taisi antaa katsoa ihan normaalisti.

Kuvia sain kehän laidalta napattua toiseen kameraan muutaman ja videoita enemmän, niitä laitan galleriaan kunhan saan koneelle. Omalta kameralta laitan muutaman Maijan ottaman kuvan. Arvosteluna tuli T. Kootut selitykset: Ilmeisesti tuomari tykkäsi erityyppisistä koirista, vaikka olihan siinä esiintymisessäkin vielä parantamista ja karvatkin lähti sopivasti just ennen näyttelyä. Arvostelu löytyy muutaman päivän (mahdollisesti jo tänään) sisällä kotisivuilta alkuperäisenä tai sivulaatikoista tuloksista, mutta tähän nopea suomennos:

"Iloinen koira. Kivat jalat. Ei ihan sen mallinen, mistä pitäisin. Puuttuu massaa ja turkkia. Tarvitsee parantaa kokonaisesiintymistään, mutta lihaksisto on hyvä."

Edessä siis näyttäisi olevan vielä ainakin yhdessä näyttelyssä käynti, jossa Tiina lupasi tuttuna Sopan esittää. Hierojalle mennään myös viimeistään tammikuun puolella koipia aukomaan.

Näyttelyssä kierreltiin kehän jälkeen vielä tunti ja Soda rauhottu tosi nätisti eikä välittänyt enää ympärillä pyörivistä koirista tai ihmisistä tai mistään muustakaan kuten rämisevistä häkeistä.. Pysähdykset osas käyttää lepäilyyn tai kuonopannan rapsimiseen ja kontaktilla tienas ison määrän nakkia vähän joka välissä. Hieno koira! Sitten Soda lähti äipän mukana autoilemaan kotiin ja mä jäin vielä seikkailulle. 

Tässä muutama kuva luontopolulta, lisää galleriassa.

_small.jpg 

_small.jpg

Vertauskohteena 4kk (nyt 1v 5kk)

_small.jpg

Sitten näyttelystä, tässä odotetaan esittäjää koiran vaihtoon.

_small.jpg

_small.jpg

Vielä lisäyksenä, tuomarin virkaa hoiti Jeff Luscott Iso-Britanniasta ja arvostelun alkuperäisenä lisäsin jo sivulaatikon kautta löytyviin tuloksiin.