Tänään käytiin meidän toinen paimennuskerta, meni aivan älyttömän hyvin! Tällä kertaa Sodalla oli apukoirina sekä Weedy että Muffy. Muffy on australiasta tuotu koolie, joita on suomessa vain kaksi, Muffy ja samaan aikaan tuotu pari viikkoa vanhempi uros. Muffyn ei ollut edes tarkoitus tulla, mutta neiti päätti kiivenä aitauksensa aidan (KORKEA) yli... Kiva koira.

Nyt oltiin koko reeni pellolla alle kymmenpäisen lammaslauman kanssa ja kuleteltiin liinassa. Sodalta rupes tosi nopeesti tippumaan ylimääränen haukku ja vouhaaminen pois, ja lopussa ei möykännyt juuri yhtään. Kuletti aivan hirmusen hienosti! Ruettiin myös ottamaan maahanmenoja ja jarruttelemaan vauhtia käskyillä, ja Soda tajus idean tosi nopeesti. Maahan putos myös tosi hienosti, välillä vaati useemman käskyn, mutta toimi silti hyvin. Enää ei juurikaan kiinnostanut muut koirat, joita oli myös pellon laidalla odottelemassa vuoroaan.

Sinikka oli sitä mieltä, että tosta tulee tosi hyvä. Harvoin nuori uros syttyy ekalla paimennuskerralla ja uskoo maahanmenot noin hyvin ja jarrutukset. Epäili kyllä, että vielä tulee se kerta kun se rupeaa kyseenalaistamaan kaikki käskyt ja on sitä mieltä että hän on Herra ja tietää kaikesta kaiken.. Huh!

Ens kerralla mä siirryn lauman edelle ja Sinikka kulkee liinan kanssa perässä. Tulee varmaan mutanen reissu kun lampaat jyrää yli...

Kuvia saatiin tältä kertaa paljon, niitä lisäilen muutaman päivän päästä kunhan saan kuvat itselle.