Käytiin tänään taas Varkaudessa metsäreeneissä. Tällä kertaa oli tosi paljon porukkaa. Sodan ja Artun lisäks kolme porokoiraa, lapinkoira, kaks dobberia, espanjanvesikoira ja toinen bortsu Tomu. Tomu on menossa toukokuussa kuttukuun paimennuskurssille, samalle minne me mennään kesäkuussa.

Tällä kertaa harjoteltiin vähän pistojen tapasta. Soda lähti kaikille kolmelle maalimiehelle hirmusella vauhdilla ja löys nopeesti. Viimesellä oli sitten namien lisäks vielä lelu palkkana.

Maalimiehille menoa ei enää arkailtu tippaakaan. Keskimmäisenä oli Mirkku, joka makas kyljellään käppyrässä puun juurella. Soda jäi selkäpuolelle kattomaan, että ai onko tääki joku etsittävä. Soppa vilkas mua vähän kummissaan, mutta Mirkku rupes sitä sitten kehumaan, ja se hokas mennä naamapuolelle palkkaa hakemaan. Eikä ollut silläkään maalimiehellä yhtään arka, vähän ehkä epävarma.

Ens kerralla jos tuulee hyvin, otetaan ehkä joku maalimies valmiiks piiloon. Tähän asti on ollu siis pelkkiä näkölähtöjä.

Hei joo! Eilen koirapuistossa kun oltiin, ja Vellu oli vaan Tepon perässä ja Sodalla oli kamalan tylsää. Vellun omistajalla oli sen poika myös mukana, joku pien ala-asteelainen. Soda rupes sit sen kanssa leikkimään ihan innoissaan, eikä pelänny yhtään. Jei!

Nyt lähetään vielä käväsemään koirapuiston puolella. Ja tosiaan, huominen agi on peruuntunut taas..